Изнудване и шантаж се принудила да търпи от бившия си съпруг жена, който 10 дена след официалния им развод решил да си осигури издръжка от нея по незаконен начин. За да не прави публично достояние 3 клипчета със сцени от интимния им брачен живот, той й поискал 5000 лева.
Снимките и видеата били заснети 2 месеца, преди двойката да се раздели, и още тогава съпругът ги качил в своя профил в ютюб. През ноември 2017 година, 10 дена след развода им, той решил да ги направи видими за останалите потребители на онлайн-платформата, като дори съобщил на бившата си вече любима какви ги е свършил. На следващия ден излязъл и с оферта - поискал 5000 лева, за да изтрие клиповете, като й обяснил, че ако ги елиминира, няма да има на какво основание да иска издръжка от нея. Тогава жената му дала 100 лева, след което се обърнала за помощ към Второ районно, които 2 дена по-късно го привикали и сложили край на унизителната история.
Така мъжът стигна до съд с 3 обвинения - за заснемането на порнографски материали, за разпространяването им в интернет и за заплашването и принудата да му се плати, за да спре излъчването им. 
По всички параграфи Районният съд на първа инстанция го призна за виновен, като го осъди на 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок, както и с глоба от 1000 лева. Конфискуван му бе и телефонът, с който е правил снимките и видеата. Присъдата може да се обжалва.