Откраднатите 1738 лева от банковата сметка на 30-годишната Ивелина Димитрова, която се бори отново да проходи, вече са възстановени. От банката реагираха светкавично, като върнаха сумата, с която бе злоупотребено, по сметката на младата жена. Към момента обаче, докато тече разследването в банката, сметката продължава да бъде блокирана и Ива не може да разполага с парите. 
Лошата новина е, че от PayPal отказват да възстановят сумата от 351 долара, които са били в акаунта й. Това са средства, изкарани от продажбата на мартеници и гривни, които Ива сама изработва. От PayPal обяснили, че не виждат нищо нередно по сключените сделки. А междувременно стана ясно, че парите са изтеглени чрез покупката на 6 телефона от пет различни сайта.
„Благодаря на всички медии, които отразиха случващото се с мен и цялата история се разпространи толкова бързо! Благодаря на банката и служителите, че взеха присърце случая и уважиха молбата ми за оспорване на транзакциите, които не са извършени от мен! Благодаря на всички приятели, познати и непознати за съветите и подкрепата! Благодаря и на служителите на реда, че ми дадоха полезния съвет да подам жалба за киберпрестъплението, извършено на мой гръб. Благодаря на роднините ми, че отново бяха до мен в наистина много, много труден за мен момент. Думите не стигат, за да изразя цялата благодарност към всички“, сподели Ива, която се надява в най-скоро време да може да разполага с парите по сметката си. С тях младата жена щеше да си купи необходимите лекарства и да покрие разходите за поредния курс рехабилитация в Павел баня следващия месец.
Всеки, който иска да помогне на Ива със средства, може да закупи бижута от нейната фейсбук страница, както и да направи дарение по дарителската й сметка.