Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 16 часа в София предпоследния си мач от редовния сезон в първенството на Първа лига. „Нормалният“ шампионат ще приключи на 3 май, когато русенският отбор ще домакинства от 17.30 часа на „Славия“. После настъпват съдбоносните баражи. Както „Утро“ писа, вариантите за първата елиминация пред дунавци са два - да изпреварят „Септември“, да завършат трети и да се срещнат за начало с по-удобния на пръв поглед отбор на „Верея“ /Стара Загора/. При последно място в група „Б“ тимът ще се изправи срещу третия от група „А“ - „Витоша“ /Бистрица/.
Футболистите на русенския тим тренираха вчера от 13 часа на базата в „Здравец“, след което заминаха за София.
„Дали ще играем срещу „Верея“ или „Витоша“ е въпрос на резултати, не толкова на сметки. Всеки мач, особено баражите, ще е финал. Не мисля, че „Септември“ ни превъзхожда с нещо. Същото важи и за „Витоша“. Само че в тази борба понякога - дано не съм прав - се намесват и някои странични фактори“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Аут за мача срещу „Септември“ ще е защитникът Илия Мунин, който отново има проблеми с травма в прасеца. На автобуса не се качи и десният бек Емин Ахмед. Киров не пожела да коментира защо Ахмед отпадна от сметките му, но по всяка вероятност старши треньорът не е очарован от формата на бранителя.   
Мунин и Ахмед дойдоха в „Дунав“ от „Верея“.