Финалите на АТР ще се преместят в Торино през 2021-ва година и ще се провеждат в северния италиански град до 2025-та година, обявиха от Асоциацията на професионалните тенисисти днес.

Престижната надпревара, в която участват осемте най-добри през сезона, се провежда в лондонската зала “О2” от 2009-та година насам, но изданието следващата година ще бъде последно в столицата на Великобритания. “С този петгодишен договор най-добрите тенисисти в света ще се борят за най-престижното отличие в зала “Пала Алпитур” в Торино, най-голямата зала за спортни събития в Италия”, се казва в официалното съобщение от АТР.

Торино се превръща в 15-ия град, който ще приеме Финалите на АТР и първият италиански такъв след старта на надпреварата през 1970-та година. Манчестър, Токио и Сингапур бяха основните конкуренти за Торино за домакинството на престижния турнир, а Лондон също се надяваше да продължи партньорството си с АТР след 2020-та година. “Поздравяваме Торино за това, че успя да предложи толкова впечатляваща и пълноценна кандидатура”, заяви изпълнителният директор на АТР Крис Кърмоуд.