Хранителни продукти с липсваща информация върху етикета са засекли инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните Русе в търговската мрежа. Преди Великден и Гергьовден те следят за качеството на агнешкото, яйцата и козунаците.
На много места инспекторите открили липса на информация на български език или пък етикетировката на български се разминава с тази на производителя от друга държава. Пропускат се обикновено съставки, обявяване на алергени, регистрационният номер на производителя. За да знае потребителят какъв е произходът, върху агнешкото или ярешкото месо тази година се поставя синя или червена маркировка. Ако е от България, печатът е син. Печатът върху яйцата гарантира, че са качествени, уверяват инспекторите и съветват да не се купува от улични търговци.
Междувременно български фермери се опасяват от нарушения в продажбите на агнешко месо в големите търговски вериги. От овцевъдната и козевъдна организация имат съмнения за печатите и дадоха за пример македонско месо, което се продава в българската търговска мрежа, според българските фермери - на нереално по-ниска цена.