Казусът с останалия без ток блок АОНСУ придобива все по-парадоксални и безнадеждни за разрешаване измерения и се превръща в нашенски Параграф 22*. На последната среща между „Енерго-Про“ и собствениците на апартаменти в призрачното общежитие станало ясно, че за да им се открият индивидуални партиди и им се пусне електричеството, е необходим... подпис от изчезналия безследно Явор Блъсков.   

От електроразпределителното дружество обясниха за „Утро“, че процедурата по присъединяване, отделянето на различните апартаменти, както и откриването на индивидуални партиди първо изисква да се изпълнят куп нормативни задължения и да се придобият административни разрешения. Едно от тях трябва да е от Явор Блъсков, който трябва да одобри през неговата земя да бъде прекаран нужният захранващ кабел. Тъй като завлеклият стотици русенци предприемач е в неизвестност, това няма как да се случи.
Наистина българското право позволява да бъде учреден сервитут, така че собственик на поземлен имот да бъде задължен да даде право за преминаване през него въпреки неговото несъгласие. Това право обаче е възмездно, т.е. „Енерго-Про“ ще трябва да плати за него на Блъсков някаква сума, която се определя от комисия, назначена от кмета. Което освен че ще изисква време, ще означава още по-голям батак в и без това сложните отношения между двете страни. 
Подписът на Блъсков може да се заобиколи и ако „Рали 2003“ бъде поставена в несъстоятелност и за нейното управление бъде назначен синдик от съда. Парадоксално фирмата се води все още действаща, въпреки че в действителност не работи от години. Тя вече е и осъдена много пъти за неизпълнение на договорни задължения, нейни имоти в Русе и София са обявени за продан от съдия-изпълнители, така че кредиторите й са вероятно десетки. Никой от тях обаче, включително и „Енерго-Про“, досега не е поискал процедура по несъстоятелност.
По който и път да се тръгне, това означава още седмици и дори месеци процедури, в които останалите хора в АОНСУ ще трябва да карат без ток. След безплодната среща от миналата седмица те заплашват, че най-вероятно след Великден ще започнат протести пред Общината и „Енерго-про“. Действията им предвиждат и затваряне на движението по булевард „България“.
* Терминът Параграф 22 е въведен от Джоузеф Хелър в едноименния му роман като име на пародоксална ситуация,  от която индивидът не може да излезе поради противоречащи си правила.