Бившият зам.-кмет на Русе Невяна Малчева стана поредната жертва на малоумните стопери покрай трамвайната линия на столичната улица „Граф Игнатиев“. Малчева вече от години живее в София, където е дългогодишен сътрудник на Стефан Данаилов и началник на кабинета му, когато той бе министър на културата. В четвъртък надвечер тя минавала по „Графа“, като внимавала със станалите печално известни като „перки на акули“ трапецовидни бетонни ограничители. 
„Зад мен някакъв мъж ругаеше грозно жената, с която вървеше, и аз се обърнах, за да му направя забележка. В този момент съм връхлетяла върху една от перките и се стоварих на земята по очи“, разказа за „Утро“ русенката. От ударения й крак шурнала кръв, а ръката й моментално се подула в областта на китката. „Болката беше невероятна, около мен се събраха хора, започнаха да звънят на „Бърза помощ“, а други в това време бутаха в джобовете на палтото ми бележки. После видях, че това са бележки с имената и телефоните на хора, готови да свидетелстват, ако заведа дело“, продължи Малчева. 
В „Пирогов“ се оказало, че има счупена на 4 места лъчева кост. От болка и напрежение страдащата от диабет русенка вдигнала показателите на захарта до 17,5, а кръвното й скочило до 170. Хирурзите успели да наместят счупените сегменти и се надяват на снимката, която предстои да се направи идния петък, да не се открият проблеми и да не се наложи операция. 
Лекарите в „Пирогов“ също ми заявиха категорично, че са готови да свидетелстват, тъй като най-малко по 4-5 души на ден идват при тях след сблъсъци с бетонните ограничители. В протокола с епикризата на Малчева те записали дословно: „Пострадала от перките на „Граф Игнатиев“. 
Това вече на нищо не прилича, колко души трябва да пострадат и трябва ли да се чака да стане нещо фатално, за да премахнат най-после тези опасни за хората препятствия! - гневи се справедливо Невяна Малчева. „Обадиха ми се страшно много хора, съчувстват ми, всички ме питат дали ще съдя общината и разчитат да повдигна гласно въпроса. Добре де, ама колко души на ден са потърпевши от това недомислие и не са Невяна Малчева?! Те какво да правят?! Не може въпросът с тези перки да се обсъжда постоянно, в това число и на правителствено равнище, и никой да не взема никакви мерки“, недоумява Малчева. И увери, че до седмица ще реши дали да заведе дело за травмите, нанесени от общинското безхаберие.