Футболистите на "Дунав" ще играят от 17.30 часа днес срещу "Локомотив" /Пловдив/ домакински мач от плейофната фаза на първенството в Първа лига. Двата тима се срещнаха съвсем наскоро на "Лаута" - двубоят на 29 март завърши при 1:1. Пловдивчани поведоха с гол на Ален Ожболт в 39-а минута, а намиращият се в страхотна форма Исмаил Иса изравни в добавеното време на първото полувреме след красив удар с глава.
"Мач с мач не си прилича. Момчетата тренираха в добро настроение след хубавата победа срещу "Славия". Няма спор - "Локомотив" е силен отбор, но ние показахме, че можем да играем добре. Чувам, че гостите щели да заложат на експериментален състав, тъй като искали да пестят сили в турнира за купата на България. Дори и да е така, трябва да запазим пълна концентрация. Не вярвам, че "Локомотив" няма да заложи на някои от титулярите си. Все пак само чужденците в този отбор са 13. Нашата задача е ясна - да се преборим за три точки", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Той изрази съжаление, че няма да разчита на наказания за една среща полузащитник Красимир Станоев.
"Краси и Диян Димов направиха уникален мач срещу "Славия". Бяха перфектни в средата на терена. Имам идея кой ще го замести. Трябва да се справим и без него", коментира Киров. 
Може би старши треньорът на "Локо" /Пловдив/ Бруно Акрапович наистина ще направи някои рокади, тъй като включи 7 юноши в последните тренировки на отбора си. Поне така пише официалният сайт на клуба.