Над 1400 са събраните подписи под искане за оставка на председателя на общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед, съобщиха организаторите на инициативата. От инициативния комитет обясниха, че прекратяват предсрочно подписката, тъй като в нея са се включили достатъчно граждани, и вместо в края на април, както беше обявено първоначално, тя приключва края на март. Подписи са положили граждани от всички населени места в общината, включително и сериозен брой жители на Глоджево - родния град на д-р Мехмед.
Като основна причина за исканата оставка от инициативния комитет посочват, че вече четвърта година Мехмед Мехмед и общинският съветник Димитър Денев, 
от когото ГЕРБ свали политическо доверие и беше призован да напусне общинския съвет, работят против интересите на гражданите и развитието на общината. Инициаторите припомнят, че за отстраняването на Денев преди година бяха събрани 1247 подписа. Тандемът Денев-Мехмед се превърна в синоним на разруха и бедствие за община Ветово, коментират от инициативния комитет.
Искането за оставката на Мехмед Мехмед беше придружено с 2 страници мотиви: хронични проблеми с бюджета на общината през годините, включително отказ да бъде разгледана финансовата рамка за 2019 г.; пропуснати полза заради отхвърлени проекти за рехабилитация на улици, за осигуряване на заетост, за изграждане на спортни площадки; отхвърлени искания на граждани за наемане на общински терени за бизнес начинания; нарушения на трудовата дисциплина от негова страна. 
Едно от най-сериозните обвинения към Мехмед Мехмед е за необосновано големи хонорари за правна помощ по 14 различни дела за обща сума от 75 888 лева, което според кмета Георги Георгиев е с 60 000 лева повече от нормалната стойност на адвокатските хонорари. Заради съмненията за сериозни финансови злоупотреби  Георгиев внесе сигнал в Окръжна прокуратура Русе. Както „Утро“ писа, окръжният прокурор Георги Георгиев изпрати преписката в Специализираната прокуратура в София за разследване по компетентност, тъй като става въпрос за председател на общински съвет, за който се твърди, че е извършил престъпление. Столичните прокурори трябва да се признесат за евентуалното наличие на достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.
Няма законово основание с подписи да се отстранява председател на общинския съвет. Събирането на подписите беше с цел да се оклевети моята личност и да се измислят доводи, с които да бъде опетнено името ми. Броят на подписалите се не ме притеснява, защото за мен на изборите са гласували два пъти повече хора. Ако се бяха подписали 2500-3000 души, тогава щях да съм притеснен, коментира председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед.