Дъждовете, започнали в началото на седмицата, отново създадоха извънредна обстановка в русенската художествена галерия на "Борисова" 39. Покривът протече и се наложи над 30 кофи, легени и други съдове от инвентара да бъдат включени в нова дъждовна аварийна "инсталация" в стил постмодернизъм.
Всъщност тук няма нищо ново, такава е ситуацията от поне 10 години, като за решаването на проблема се чака стартирането на проект за спешен ремонт, който всеки момент би трябвало да започне. Обещанията са, че тези течове ще бъдат решени веднъж завинаги както в галерията, така и в Пантеона.
Малцината посетители в галерията се чудят кое им е по-интересно: дали експонатите или живия спектакъл за кофа, парцал и вода. Засега щети по картини и експонати няма.
Паузата в тези течове е само през лятото. През есента се почиства покривът от боклуци и листа, а спектакълът започва още с топенето на първия сняг, после така цяла зима и... продължава през пролетта. Гимнастиката с кофите е минимум два пъти на ден. Рано сутрин, когато се отваря галерията, за да се излее насъбраното през нощта, и в края на работния ден, споделят от галерията. И допълват, че досега не е имало гостуващи творци и посетители чужденци, които да не си направят снимки в тази обстановка.                                   У