Футболистите на "Дунав" ще играят днес от 17.30 часа срещу "Славия" в София мач от плейофите на първенството в Първа лига. Преди този двубой класирането в група "Б" на втората осмица изглежда така:
1. "Локомотив" /Пд/     37
2. "Славия"         35
3. "Септември"     23
4. "Дунав"         22
Подреждането говори, че русенският отбор може да изпревари само тима на "Септември". Това класиране има отношение по темата с кой отбор от група "А" при разменено гостуване ще се срещнат дунавци след края на плейофите. 
Те отпътуваха за София вчера по обед. Георги Динков и Емин Ахмед останаха извън групата. И двамата са с травми. Румънецът Драгош Фиртулеску също имаше здравословни проблеми, но се качи на автобуса. 
"По принцип имаме шансове срещу всеки отбор. В последните 5 мача обаче имаме една победа и 4 ремита. Тази картинка не ми харесва, а лично аз съм малко изнервен. Все нещо не ни достига. В ума ми още е мачът срещу "Септември", когато бяхме длъжни да вземем трите точки. Точки, точки ни трябват", каза Киров пред "Утро".
А халфът на "Славия" Славчо Шоколаров заяви пред клубния сайт на "белите", че отборът му ще се бори за квота в Лига Европа. 
В предишния кръг славистите направиха 1:1 като гости на "Локомотив" /Пд/.
Последният есенен мач в Русе между "Дунав" и "Славия" завърши при 1:1. Русенският отбор поведе с гол на Ахмед Ахмедов, а гостите изравниха в добавеното време след корнер, измислен от главния съдия Георги Давидов.