Вече са събрани половината от парите, необходими за изграждането на паметника на Васил Левски в Русе. Това обяви областният управител Галин Григоров, под чийто патронаж се проведе благотворителна вечер за събиране на средства. Дарителски жестове вече са набавили 70 000 лева, а по време на благотворителното събитие, организирано от клубовете "Лайънс", "Ротари" и "Зонта", са били добавени още 10 хиляди. Част от тях са набавени на благотворителен търг, на който са били разпродадени портрети на Левски и Раковски, картини на русенската художничка Боряна Стефанова, шевна машина LUNA от 1890 г., китайска ваза, както и футболна топка с автографите на футболистите от "Дунав" Русе. 
За доброто настроение на гостите в зала "Европа", сред които е бил и народният представител Искрен Веселинов, са се погрижили възпитаници от Националното училище по изкуствата в Русе "Проф.Веселин Стоянов", които са изпълнили "Цигански напеви" от Сарасате, Соната от Форе и Фантазия "Кармен" от Жорж Бизе.
Събирането на средства за изграждането на паметника, който ще бъде направен по проект на русенския скулптор Даниел Кънчев, продължава. Дарителската банкова сметка на инициативата е BG50STSA93000024155488, титуляр е Сдружението за изграждане паметник на Васил Левски в Русе.