Футболистите на "Дунав" ще домакинстват утре от 17.30 часа на "Септември" в мач от плейофния етап от първенствота на Първа лига. Столичани победиха в четвъртък с 2:0 "Струмска слава" в Радомир и се класираха за полуфиналите от турнира за купата на България, където вече ще се срещнат с "Локомотив" /Пловдив/. 
"Гледах репортаж от този мач. По принцип познавам добре отбора на "Септември". Софиянци разполагат с няколко добри футболисти, но мисля, че ние сме по-класният тим. Може да е с малко, но сме по-добри", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Той обясни, че момчетата работили доста сериозно през седмицата, затова последните тренировки щели да минат при по-лек режим.
"Нямаме контузени и наказани хора. Емин Ахмед вече е възстановен и ще бъде в групата. Наясно съм с имената на 18-те футболисти в тимовия лист. Какво друго мога да кажа за идния мач? Трябва да победим!", заяви Киров.
А в отбора на "Септември" наистина играят няколко интересни футболисти начело с капитана и мотора на тима Борис Галчев. В тима е и Здравко Димитров, интерес към когото има от ЦСКА и "Левски". Димитров, Иван Тилев и Георги Русев са младежки национали. 
Да припомним, че един от бившите вече възпитаници на "Дунав" - Александър Виденов, играе от миналата година за юношеската формация на "Септември". Той дори бе поканен преди време за подготовка с представителния отбор на столичани.