Минимизиране на всякакви рискове и опасностите по отношение на вътрешната сигурност, миграционната политика, противодействието на организираната престъпност и тероризма и неутрализиране на престъпни групи, свързани с телефонните измами. Тези приоритети посочи избраният за председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Пламен Нунев след оставката на Цветан Цветанов заради апартаментния скандал.
"Аз съм от област Русе, където са концентрирани голяма част от криминалния контингент от тази посока, които са се предислоцирали в съседна Румъния", посочи още Нунев по адрес на телефонните измамници.
Според него трябва да се предприемат действия за отнемане на имуществото на тези хора.
"На следващо място е противодействие на битовата и конвенционалната престъпност", допълни Нунев. Той заяви, че за справянето с нея е важна комуникацията между полицията и кмета на населеното място.
"Моето виждане е такова и винаги съм го отстоявал в работата си - те всяка сутрин по възможност трябва да се виждат, за да знаят какво е станало през нощта. Аз съм от тихите хора, работя на терен. Много ме боли, когато при срещи с хората получавам оплаквания от размерите на битовата престъпност", обясни Нунев.