Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров възнамерява да излезе срещу "Септември" в същата схема 3-4-3, донесла успех на отбора при гостуването на "Ботев" /Пловдив/. След осем поредни загуби навън русенци взеха ценна точка, като в дълги периоди от мача успяваха да задържат повече топката и да атакуват опасно по фланговете. В основата на стабилното представяне бяха тройката защитници Патев, Мартин Ковачев и Мунин и действащите като халфбекове Инкоом отдясно и Исаевски отляво. Тази нова подредба "Дунав" изпробва първо срещу "Астра" в Гюргево, а след това приложи и в мача с "Ботев".
"Не съм привърженик на дефанзивния футбол, но нямам подходящите хора, за да играем открито и нападателно. На този етап от първенството трябва да заложим на това, което ни носи успех. За красив, атрактивен футбол ще мислим догодина", каза за "Утро" Людмил Киров.
Старши треньорът на "Дунав" изрази задоволство от решението на БФС да пренасрочи началото на мача със "Септември" за по-ранен час, което направи възможно той да се играе в Русе. Както "Утро" писа, двубоят ще се играе не от 20 часа, както бе по програма, а от 17.30 часа, така че липсващото осветление на стадиона вече няма да е проблем.
"Хубаво е, че ще играем пред своя публика в Русе, надявам се феновете да дойдат да ни подкрепят", заяви Людмил Киров.