Възпитаникът на Кингс колидж - Кралския колеж в Лондон Виктор Ибришимов и завършилият Театралната академия в София Борислав Веженов си поделят главната роля в най-новата постановка на Русенската опера. Виктор и Борко ще бъдат изпълнителите на ролята на младия американски писател Клифърд в мюзикъла „Кабаре“. Премиерата е на 6 април, втората премиера е на 13-и. Билетите и за двете представления вече са разпродадени.
Тази постановка замисляме още от деня, в който Иван Кюркчиев стана директор на операта - от 1 ноември 2017 година, каза режисьорът Борис Панкин. В този спектакъл зрителите ще чуят всички хитови песни от трите варианта на „Кабаре“, които са правени, добави той. Диригент ще бъде Страцимир Павлов, който е работил върху „Кабаре“ в САЩ. Сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите - на Анна-Мария Токаджиева.
Това е и най-дълго репетираното заглавие при нас - репетициите започнаха още миналия ноември, каза Кюркчиев. След солиден кастинг станало ясно, че трима от солистите на операта влизат в мюзикъла с основни роли - Андреана Николова, Глория Кънева и Александър Баранов. Освен Борислав Веженов и Виктор Ибришимов артистите „отвън“, които са минали кастинга, са Антонела Петрова /Сали Боулс/, която режисьорът представи като „варненска легенда и добричка звезда“, и известният русенец Илия Деведжиев /Нациста в спектакъла/, актрисата от драматичния театър Евгения Явашева. Останалите роли са поверени на млади членове на оперния хор, каза директорът Кюркчиев.  
До края на ноември трябва да изиграем 15 спектакъла, за да покрием разходите и да излезем на печалба, уточни Иван Кюркчиев, като посочи, че преговорите за авторските права са постигнали договорка операта да плати по 150 щатски долара от всеки спектакъл. Само през април освен двете русенски представления ни предстоят по едно във Варна и в Добрич, каза директорът.