Поредна тежка катастрофа, най-вероятно заради несъобразена скорост, стана вчера на разсъмване в Русе. Около 5:45 ч лек автомобил "Фиат" се е преобърна по таван, а водачът му бе откаран в болница, за щастие без опасност за живота.
Колата се е движила от Дунав мост към града, когато по неясни все още причини 20-годишният водач е загубил управление и е навлязъл в разделителната ивица. Закачил е първо повдигната шахта в тревата, след което е летял и е отнесъл предпазни колчета, пътни знаци, включително за пешеходна пътека и стълбове за улично осветление. След близо 100 метра каскади се е приземил по таван на зелената площ в кръговото пред Пристанищния комплекс.
На място бяха изпратени полиция, пожарна и екип на "Спешна помощ", който откара младия водач в болницата с контузия на главата. Пожарната обезопаси автомобила, като извади газовата бутилка.
Причините за инцидента се изясняват, но хората в района коментират, че тук се кара с много висока скорост, често над 100 км/ч.
Това е трето подобно произшествие в Русе и региона с автомобил по таван, което се е разминало по чудо без тежко пострадали, в рамките на последните три дни. През уикенда такива инциденти имаше на пътя Русе-Бяла в района на Мойсевия баир и между двата разклона за Две могили.