34-годишен мъж е обвинен за домашно насилие и противозаконно лишаване от свобода на жената, с която живее на семейни начала и на двегодишното им момченце.
Драмата се разиграва в къща в комплекс „Ялта“. Мъжът бил безработен и живеел от заплатата на жена си, която прибирал под ключ в деня на получаването й. Имал силно влечение към чашката, а когато се напиел, ставал сприхав и вдигал шумни скандали, които отеквали в съседните къщи. 
Жената и детето няколко пъти намирали спасение при свекърва си, но винаги били прибирани у дома си с обиди и заплахи.
Във вторник сутринта мъжът се напил за пореден път и след избухването на обичайния скандал заключил жената и детето в едната стая, където ги държал три дни и отпускал с оскъдни дажби храна и памперси на детето. До тоалетната жена му ходела под строгия му надзор и веднага след това била заключвана в стаята. 
Свекървата усетила, че нещо не е наред и в четвъртък вечерта потърсила помощ от полицията. След като синът й не отворил вратата, дежурният прокурор дал разрешение за разбиването й и така жената и детето били спасени от домашния си затвор.
Насилникът е задържан първоначално за 24 часа, а вчера мярката беше удължена на три денонощия, след което случаят ще бъде предаден на съд.