Футболистите на "Дунав" ще открият днес плейофната фаза на първенството в Първа лига с гостуване на "Локомотив" /Пловдив/. Мачът на "Лаута" ще започне от 20 часа. 
Русенският отбор замина вчера сутринта към Града на тепетата. По-късно възпитаниците на старши треньора Людмил Киров направиха тренировка на терен в квартал "Коматево".
"В началото на март загубихме от "Локомотив" с 1:4. Не смятам, че играхме чак толкова лошо, но допуснахме елементарни грешки. За мен този резултат не беше справедлив. Важното е да сме извлекли поуки и сега да не се бием сами, както вече го направихме. Поработихме сериозно, пък да видим какво ще се получи в крайна сметка. Надявам се да играем така, че да спечелим трите точки", каза Киров пред "Утро". 
Той обясни, че халфът Мартин Станкев ще остане в Русе.
"Така реших, Станкев няма да е в групата. Емин Ахмед също отпада от сметките, тъй като е контузен. С травма е и Ахмед Ахмедов, но той пътува за Пловдив. На линия ще е и възстановеният Драгош Фиртулеску. Светослав Ковачев се завърна здрав след контролните мачове на младежкия национален отбор", каза старши треньорът. 
След мача в Пловдив "Дунав" ще се готви за домакинството срещу "Септември" /София/, което трябва да се играе на 5 април. Мястото за провеждане на този двубой продължава да е неизвестно, след като БФС го нареди по програма за 20 часа. А осветлението на Градския стадион го няма. 
Доколкото "Утро" разбра, в "Дунав" мобилизирали лоби, което да действа пред Съюза мачът да бъде преместен в светлата част на деня. Такъв компромис - поне до вчера - не изглеждаше възможен, което означава, че срещата може би ще се играе в друг град.