"Изпратих днес /вчера/ писмо до футболен клуб "Дунав", в което уведомих, че предвид липсата на електрическо осветление на Градския стадион мачът със "Септември" на 5 април не може да се играе в Русе. Писмото ще послужи като основание на клуба да направи постъпки пред БФС домакинските двубои на отбора да бъдат изместени по възможност в светлата част на деня", каза пред "Утро" вчера шефът на общинското предприятие "Спортни имоти" Веселин Богданов. 
Той коментира и сагата с изгорялото табло по захранване на осветлението. По гаранция в договора то трябваше да бъде ремонтирано от изпълнителя по генералните ремонти на стадиона - фирма "Тарктур".
"През януари сезирахме с официално писмо министерството на спорта за проблема с таблото. На 18 януари то е изпратило писмо до "Тарктур" с искане за незабавен ремонт на въпросното табло. Представителят на фирмата Христо Станков обещал да направи необходимото. И дотам! След което започна да се ослушва", разясни Богданов.
След дългото ослушване на Станков Богданов се свързал с Христина Грозева от спортното министерство. Въпросът му бил при какъв вариант общината може да се ангажира с ремонт на таблото, като искът за направената инвестиция да бъде поставен после с фактура пред "Тарктур". 
"Засега това е положението. Що се отнася до информационното табло, първият търг по обявената обществена поръчка бе провален заради липса на редица документи от кандидатстващата фирма. Понеже има някои промени в ЗОП /Закон за обществени поръчки/, трябва да се съобразим с тях, да проучим пазара, след което - надявам се да е до седмица - ще насрочим нов търг", заяви Богданов.