Ден след като постави финалната точка на 59-ите „Мартенски музикални дни“, Фестивалният оркестър под диригентството на Емил Табаков ще изнесе концерт в зала „Атенеум“ в Букурещ. На 1 април музикантите, които са възпитаници на русенското Музикално училище и си идват специално за феномена „Фестивален оркестър“, ще изпълнят в румънската столица същата програма от закриването на ММД. Двата концерта са в сътрудничество с музиканти от Румънския национален симфоничен оркестър на Кристиан Мандял, като изявата в Букурещ е по повод румънското председателство на Съвета на Европейския съюз. 
Фестивалният оркестър заедно с виртуозния цигулар Светлин Русев ще изпълни „Класично и романтично“ от Панчо Владигеров, Втория цигулков концерт на Сергей Прокофиев и Сюита из балета „Жар птица“ на Игор Стравински. Същата програма ще чуят и русенци на 31 март в Голямата зала на Доходното здание. 
Концертът на русенските музиканти в Румъния се осъществява благодарение на „Оргахим“ и фондация „Русе - град на свободния дух“.