И последните обитатели на призрачния блок в бившето АОНСУ търсят спасение другаде, след като сградата остана без електричество на 21 март заради натрупани близо 50 000 лева неплатени сметки. Дългът се води на фирма на предприемача Явор Блъсков, който преди години преустрои общежитието на бившата академия за подготовка на управленци от БКП и продаде жилищата на добри цени. Тъкмо тези изгодни покупки се превърнаха в проклятие за новите собственици. Част от тях трябваше да плащат допълнително заради скрити ипотеки, а съкрушителният удар бе проблемът с тока.   

Блъсков е неоткриваем и въпреки че хората са си плащали редовно според показанията на личните си електромери, на общия, който се води на фирма на строителя, се трупат колосални разлики.
Без ток не се живее, 21 век сме, а условията са като в 19-и, негодуват ужилените за втори път.
Гледката пред блока е мрачна и потискаща. По етажите се носят дрехи, обувки, съдове за готвене и хранене, телевизори и други електроуреди. Хората товарят каквото могат от покъщнината си в коли и ремаркета и търсят спасение при близки, приятели или по квартири.
Безнадеждно е, обобщи картината професионалният домоуправител Цветелин Цонев, който и вчера беше в блока.
Недоволството, гневът и отчаянието на останалите на практика без покрив продължават да растат, а наред с това расте и недоволството, че са оставени да се справят сами с един бизнесмен, който те най-меко определят като некоректен. Затова мнозина повтарят апела си държавата да се намеси, Явор Блъсков да бъде открит и да бъде накаран да намери решение на проблемите, къкто и да си понесе отговорността за тях.
Ние сме спазвали всички закони, били сме изрядни граждани при покупките, а сега сме безпомощни и не можем да живеем в собствените си жилища. Ако имахме по-големи възможности, не бихме купили апартаменти точно тук, но това бе достъпен вариант за покрив над главата. Сега се чувстваме като в една гигантска измама, от която няма измъкване, казват принудените да се изнасят собственици.
Засега няма яснота докога ще продължи кошмарът и дали изобщо собствениците на апартаменти ще имат отново електрозахранване.