Нека всички демократи, които са против „модела Борисов“, да подкрепят алтернативната в лицето на листата на „Демократична България“ за предстоящите европейски избори, чиято окончателна подредба ще стане ясна в края на седмицата. Това каза евродепутатът и водещ кандидат на ДСБ Светослав Малинов на среща с русенци. Той проведе открито всички теми от външната и вътрешната политика на България, като изрази и съжаление за избора на СДС да влезе в коалиция с ГЕРБ за евроизборите.
Присъстващите на срещата с Малинов се интересуваха най-вече за скандала с апартаментите на властта и фирма „Артекс“ и зададоха най-много въпроси по тази тема. 
„Скандалът с апартаментите на ГЕРБ засяга всеки български гражданин, който честно си плаща ипотечния кредит. Живея в същия квартал и мога да ви кажа, че познавам строителството на тази фирма, знам и цената на апартаментите там. И мога да заявя, че това е чисто корупционна сделка. Какво ще разследват, докажат или не институциите, наистина е без значение. Където и да се случи в Европа такава ситуация, моменталната санкция трябва да е политическа. Първата санкция тук трябва да е на Борисов, който да отстрани Цветанов и другите замесени политици, докато не се изяснят всички обстоятелства. А не както досега - да изчака, докато скандалът бъде заметен, подобно на този с Горанов“, коментира Малинов. 
Обсъдени бяха и част от най-сериозните европейски теми, сред които и изборът на Лаура Кьовиши за главен прокурор. „По време на срещите ни през последните седмици с огромен интерес се коментира изборът на европейски главен прокурор. Това е тема, която за мен намира невероятен отзвук в България, но сега разбирате защо българите толкова много се интересуват от институцията Европрокуратура, защото нямат доверие в нашата. Поредно доказателство е апартаментгейт“, отбеляза още евродепутатът.