Още когато излезе моето име, още в четвъртък бях готова не само на ход с проверки, а и с подаване на оставка. Това каза пред БНТ министърът в оставка Цецка Цачева.

Докато тече проверката за имотната сделка, Цачева е в платен годишен отпуск, нейната оставка трябва да бъде гласувана и от депутатите. В събота премиерът Борисов прие оставка ѝ, поиска и тази на зам.-министърката на спорта Ваня Колева.

С подаването на оставката искам категорично да сваля всякакво напрежение от правителството и от премиера. Когато загубих президентската кампания, поех лична отговорност, партията продължи напред, припомни Цачева.

Не съм имала изобщо информация и знания кой, къде и как е купувал от тази фирма, заяви Цачева, запитана дали е знаела за апартамента на Цветан Цветанов в сграда на същия строител и в същия квартал и на Ваня Колева, която също подаде оставка в събота.

Аз отговарям за себе си, повтори още тя.

Какво значи реална пазарна цена? Това е въпрос на договаряне между продавача и купувача. Има апартаменти и имоти, които са купени на по-ниска цена от моята. Нека да се произнесе проверката, аз нямам никакви притеснения, категорична бе Цецка Цачева.

Не ме вкарвайте в схеми за мои разсъждения, аз коментирам лично поетите от мен действия и стъпки, каза пак Цачева и отказа да коментира имотите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тя заяви, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано.

Аз съм категорично убедена като юрист, че сделката ми е спрямо законите на страната, но дали има извършено престъпление или не, или други нарушения, нека да го кажат компетентните за това институции.