Eвентуалното подписване на договор между фирмата, която проявява интерес към покупката на ФК "Дунав" и русенския клуб, ще стане факт след нов кръг от преговори, научи "Утро". Най-смелите очаквания бяха, че контрактът можеше да бъде парафиран още вчера. 
След вечерята, дадена за представителите на регистрираната в Дубай компания, се стигнало до договорка за разговори през следващата седмица. Турските гости Бюлент Толум и Ахмед Ахмед уведомили домакините си, че след като се приберат в Германия, ще споделят впечатленията си от видяното и наученото с шефа на фирмата - арабин от ОАЕ с немски паспорт. Той щял да вземе окончателното решение дали си струва да се инвестира в русенския клуб. 
От своя страна ръководството на ФК "Дунав" помолило господата Толум и Ахмед за колкото се може по-бърз отговор предвид малкото време, което остава до края на първенството и старта на следващия шампионат. Аргументът на клубната управа бил, че искат картината да е ясна във възможно максимално кратки срокове, за да планират работата си в организационен план по лятната селекция и участието на отбора в първенството. 
Както първи писа "Утро", въпросната фирма притежава втородивизионния френски клуб "Клермон Фут" и работи с футболисти от всички континенти.