Русенският ФК „Дунав“ спази традицията си важните за клуба и града новини да бъдат съобщавани на столични медии и да бъдат разпространявани от тях. Само може да се гадае какво цели тази стратегия, но може да се допусне и друго - че това не е никаква стратегия, а най-обикновено „наказание“ за русенските журналисти, които си позволяват да задават неудобни въпроси. Със столичните репортери се говори гладко и безпроблемно, просто защото за тях „Дунав“ не е нищо повече от име в таблицата за временно класиране, дописка за запълване на дупка и дребна интрига от дълбоката провинция. Така в тон на взаимна любезност разговорите протичат гладко и сладко и всеки си е постигнал целта. 
Съдбоносната за футбола в Русе тема за бъдещето на „Дунав“ е коментирана от д-р Симеон Симеонов пред „Тема Спорт“. Президентът и едноличен собственик на клуба загатва, че скоро може да има промяна в собствеността, но отрича, че фирмата, с която се водят преговори, е базирана в Германия.
А „Утро“ го написа първи - фирмата е швейцарска и в нея работи българин, който е посредник при разговорите и специален доверен пратеник на швейцарците. Днес той би трябвало да пристигне в Русе, придружен от софийски адвокат. Иначе холдингът, освен из цяла Европа, има бизнес в Пловдив и Шумен. Знаем също, че швейцарците са с изключително позитивна нагласа в хода на разговорите дотук и имат искрено желание да спасят футбола в „Дунав“
Важното сега е, както се надяват феновете, акциите да бъдат прехвърлени бързо на евентуалните нови собственици, футболистите да получат заплатите си и в клуба да настъпи по-ведра обстановка за работа.
Но какво казва още д-р Симеонов пред „Тема Спорт“: „Предпочитам, като има нещо, тогава да изляза и да говоря в детайли. Сега, да пишем самоцелно, няма смисъл, защото само ще олекнем и после ще ни се смее цяла България. Затова не съм взимал думата досега. Ако имаме подписан договор, с удоволствие ще съобщя новината на всички. Надявам се до няколко дни да я има /новината/“.
И добавя: „Както виждате, боря се сам. Ходя, търся, ако успея да убедя някого - добре. Каквото стане. Общината отпуска 90 хиляди лева, но докъде ще стигнат? Това е чудесна сума да си я харчим за собствени нужди, но за футбол са несериозни пари“.