Соченият за един от тарторите на телефонната мафия във Ветово Димитър Парушев-Стържито е арестуван при полицейска акция в Русе с близо 10 000 лева и злато от измамен пенсионер в Стара Загора.
Синът на Стържито - Георги, бил „командирован“ в Румъния, откъдето във вторник успял да заблуди възрастния човек да подпомогне полицията да залови измамници. Старецът се съгласил, събрал всичките си 9970 лева и златни накити и ги дал уж за да послужат за веществени доказателства при залавянето им на двама непознати с мазда, които играели ролята на полицейски инспектори. След като минал един час и никой не му се обадил да му върне парите, пенсионерът подал сигнал в полицията в Стара Загора, като съобщил и номера на колата, с която престъпниците имали наглостта и глупостта да отидат до приберат плячката.
Регистрацията на колата подсказва на криминалистите от града на липите, че двамата куриери отиват най-вероятно във Ветово и предупредили русенските си колеги. Около 20 часа на 19 март в Бяла колата е спряна, а в пътуващите в нея двама мъже от монтанско село са открити дадените от дядото в Стара Загора пари и бижута. 
По време на разпита двамата признават, че трябва да хвърлят ценния си товар в тревата зад спирката до бензиностанция „Лукойл“ срещу Печатни платки на бул.“Христо Ботев“. Следва контролирано изпълнение на уговорката, при което полицията ги следва с цивилна кола. След като към парите и златото се приближава мъж, полицаите го арестуват и виждат, че това е старият познайник на групата за борба с телефонните измами в ОД на МВР Димитър Димитров Парушев-Стържито от Ветово.
В хода на разследването е установено, че тримата съучастници са извършили четири телефонни измами на територията на Стара Загора за времето от 17 декември 2018 година до 28 февруари тази година, при които са взели 24 970 лева. Измамниците са предадена на криминалистите от Стара Загора, където са задържани за 72 часа.