Не само компании от автомобилната индустрия, но и от ИТ сектора, и машиностроенето имат интерес да инвестират в Русе. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който бе в нашия град за регионалния форум „Европа и бизнеса: Икономика, младежко предприемачество и трансгранично сътрудничество“, организиран от Предприемачи ГЕРБ.
За пример Манолев посочи германската „Бадер“, която ще произвежда тапицерии за автомобили. Тя вече е сключила договор за наем за помещение в Индустриалния парк, съобщи зам.-министърът. Кметът Пламен Стоилов уточни за „Утро“, че става въпрос за логистичния парк, изграден от „Бългериън Пропърти Девелъпмънтс“. Освен него „Бадер“ наема и старата сграда на „Аристон С“ до Кооперативния пазар, където ще изгради обучителен център за шивачи.
Запитан за бъдещето на летището в Щръклево, Александър Манолев заяви, че държавата ще окаже нужната помощ, стига за него да се появи заинтересован инвеститор. 
По време на форума с бизнеса бяха разисквани възможностите за финансиране на бъдещи инвестиционни проекти от Фонда на фондовете и по плана „Юнкер“, чийто ресурс се очаква да бъде значително увеличен.
Благодарение на Европейския съюз за последните 8 години в Русе са инвестирани 200 млн. евро, посочи кметът Пламен Стоилов.