500 килограма дрехи, маратонки и различни аксесоари  със символите на най-големите търговски марки в този сектор са задържани от Икономическа полиция в два офиса на голяма българска куриерска фирма с чуждестранно участие минути преди да отпътуват от Русе за страни от Европейския съюз. Фалшификатите са открити в 29 кашона и по неофициална информация са произведени в Турция, а пазарната им цена надхвърля 150 000 лева.
Един от атакуваните куриерски офиси е на булевард "Липник", където 46-годишен мъж опитвал да изпрати в чужбина 18 кашона спортни екипи, маратонки, колани, портмонета и др. с емблемите на футболни грандове като "Барселона", "Реал", "Манчестър Юнайтед" и "Ювентус" и на пазарни лидери като "Армани", "Гучи", "Найк" и "Адидас".
Срещу изпращача вече има едно досъдебно производство за злоупотреба с чужда интелектуална собственост, каквито са всички търговски марки, след като е засечен по същия начин да изпраща ментета на клиенти.
Почти по същото време в офис на същата куриерска фирма в центъра на Русе е хванат 33-годишен мъж от село Смирненски, който изпращал към Европа други 11 кашона със същото съдържание. Помагал му 16-годишен здравеняк от същото село, повикан да товари и разтоварва кашоните.
При обиск в дома на 33-годишния в Смирненски са открити още дрехи, обувки и други фалшифицирани стоки.
Двамата изпращачи са задържани, срещу тях са образувани досъдебни производства.