До края на редовния сезон остава само един кръг, в който "Дунав" ще бъде домакин на "Черно море". При победа на русенския отбор и загуба на "Септември" срещу "Лудогорец" русенският ним ще се класира на 12-о място. Сега е 13-и. 
Какво казва регламентът за провеждзане на плейофите? С този въпрос се обърнахме към председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс".  
"Отборите от 7-о до 14-о място оформят 2 групи - "А" и "Б". "А" включва 7-ия, 10-ия, 11-ия и 14-ия тим. В "Б" попадат 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият. Отборите от всяка група играят по два мача разменено гостуване. Отборите във втората фаза ЗАПАЗВАТ ТОЧКОВИЯ СИ АКТИВ ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН. След приключване на мачовете в групите се оформят 2 потока. В първия отборът, заел първо място в група "А", играе с втория от "Б". Вторият от "А" ще се срещне с първия от "Б". Ще са елиминации в 2 мача. Домакин в първата среща е отборът с по-слабо класиране в групата си.
Победителите ще играят финал от 2 мача. Домакин в първата среща е отборът с по-ниско  класиране от първата фаза на първенството. 
Третият отбор в група "А" ще играе с четвъртия в "Б". Четвъртият пък в "А" ще се срещне с третия от "Б" /пак в 2 мача на елиминации/. 
Победителите излизат във финал, първи домакин в който ще е отборът с по-ниско класиране от първата фаза на първенството. Който спечели дуела, запазва мястото си в Първа лига. Загубилият отбор ще играе бараж с третия тим във Втора лига в един мач на неутрален терен. Победителят ще запази мястото си в елита, а загубилият ще слезе във второто ниво. 
Другият бараж е срещу втория отбор във Втора лига /една среща на неутрален терен/. Този мач ще определи кой остава в елита и кой отива във втора дивизия", обясни Димитров.
На въпрос как вижда шансовете на "Дунав", той отговори, че е умерен оптимист.
"Лошото е, че отборът ще влезе в плейофите с ниска основа от точки", каза шефът на областния футбол. 
Класиране 
1. "Лудогорец"     59
2. ЦСКА         54
3. "Левски"         51
4. "Ботев" /Пд/     44
5. "Берое"         42
6. "Черно море"     41
7. "Етър"         37
8. "Славия"         33
9. "Ботев" /Вр/     30
10. "Локо" /Пд/     29
11. "Витоша"          25
12. "Септември"     21
13. "ДУНАВ"         19
14. "Верея"          6