Новата пасарелка пред Гимназията по облекло осъмна надраскана с графити в червено и черно. Вандали са използвали бетонната конструкция от страната към река Дунав като платно и са я изрисували със спрей.
Съоръжението още не е завършено, предстои да се поставят предпазните парапети, които ще са в същия стил като по бул. "Придунавски". Според фирмата изпълнител на обекта поставянето им заедно с настилките и осветлението ще отнеме около два месеца, след което ще има процедури по въвеждане на пасарелката в експлоатация.
Вандалите обаче нямат търпение да надраскат всяка чиста стена, която видят. Само преди седмица група младежи оставиха инициали със спрей по сгради, пейки, кошчета и други обекти по "Александровска". Среднощните драскачи бяха заснети от охранителните камери на КООРС, но все още не е известно дали са разпознати и привикани в МВР. 
От общината са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към подобни прояви и нарушители. Оттам отново призовават гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на тел. 112 или на имейл: [email protected], като благодарят на всички, които подават информация и подпомагат дейността на органите на реда.