Брутален случай на насилие над животни взриви и разгневи стотици потребители в социалната мрежа. Този път сигналът e за жестокост към котки в Русе, а за издевателството алармираха от сдружение „Германо-Българска Помощ за животните“. 
В рамките на пет дни са открити две котки с отрязани крака и опашки, като безпомощните осакатени животни са настанени в организацията. 
В Русе „изгря“ нова мода на садистичните забавления - отсичане на крака и опашки на котки. Двете котки са с брутално и идентично отрязани по два задни крака и опашки и в тежко състояние. Първото коте е намерено в района на Кожената фабрика, а второто в района на Речна гара, споделиха от доброволческото сдружение. Оттам разпространиха призив всеки, който има наблюдения, съмнения или каквато и да е информация по случая, да се свърже с тях, за да бъде подаден сигнал до полицията. От изключителна важност е да добием адекватна информация за извършителя, допълниха още от организацията. 
В последно време подобни случаи зачестиха, като много улични котки биват осакатявани по особено жесток начин. За радост, обществото показва абсолютна нетърпимост към такъв род издевателства.