Харизма, топла усмивка, добро възпитание и премерена скромност са първите впечатления при среща с новата "Мис Русе". Чаровната Деница Маркова се окичи с короната на най-красива русенка на провелия се в сряда вечерта в хотел "Рига" конкурс "Мис Русе 2019". Въпреки че модният подиум и сцената са нещо съвсем ново за усмихнатата и леко притеснителна тийнейджърка, тя напълно заслужено се пребори за титлата в оспорвана конкуренция с още девет хубавици. Заедно с короната тя спечели и правото да представя Русе на конкурса "Мис България 2019", организиран от агенция "Интерсаунд".
"Когато започнаха да обявяват момичетата, които се класират на второ и трето място, се разочаровах, защото мечтаех да спечеля едно от тези две места в конкурса. В момента, в който обаче съобщиха победителката,
само си погледнах номерчето - четири, и си помислих: Аз ли съм, не съм ли?
Не можех да повярвам, развълнувах се много. Буквално не знаех къде се намирам. В такъв момент не мислиш, не мога да опиша емоцията", споделя красавицата. 
Да се запише в бляскавата надпревара, я подтиква приятелката й Наси, която миналата година също е участвала в конкурса. Първоначално Деница отхвърля тази идея, тъй като не вярва достатъчно в себе си. 
"Влекат ме конкурси, но досега не съм участвала, защото се срамувам. Моята приятелка ми писа за "Мис Русе" и ми подхвърли идеята. Накрая реших да пробвам. Явих се на кастинга, на който одобриха 10 момичета, след което започнаха и репетициите", разказва усмихнатата тийнейджърка. 
Тя веднага получила одобрението на родителите си Габриела и Мирослав, които се занимават със земеделие. Братът близнак на Деница - Марио, също я подкрепил да си опита късмета в състезанието и вярвал в нея, което за красавицата означава много и й дава допълнителен стимул. 
"Много е хубаво да имаш брат близнак. Постоянно ме защитава, държи на мен. Все едно ми е като баща, закриля ме винаги", споделя новата Мис Русе.
Двамата са възпитаници на училище "Възраждане", а на 30 март ще празнуват заедно своето пълнолетие
Деница и Марио са почти неразделни. Израснали са в Сандрово, където и в момента живеят и където са имали едно прекрасно и забавно детство с постоянни игри навън.  
Чаровните близнаци имат много силна връзка, споделят си абсолютно всичко, вслушват се в съветите си и винаги се подкрепят. 
Марио обаче ревностно пази красивата си сестра, като винаги я придружава по дискотеки. 
"Излизаме често, почти всяка седмица, но задължително съм с него. Понякога ми се иска да изляза сама, но семейството ми не ми разрешава, защото се притесняват", казва Деница. Дори на специално организираното след финала на конкурса парти в "Озон" Марио отново е с нея. Впрочем
Деница стана лице на известната русенска дискотека
Тя грабна и титлите за лице на русенската модна къща на Елена Христова, както и на гримьорката Ели Стаменова. 
Близките на 17-годишната красавица бяха до нея по време на модното събитие, като именно това й помага да преодолее притеснението си. 
"Баща ми също е много притеснителен и когато ме обявиха за победителка в конкурса, не можа да повярва, и дори го беше срам да стане. Всички се просълзиха и бяха много развълнувани", разказва Деница, като допълва, че еуфорията в семейството все още не е отминала. 
Най-голямата трудност в конкурса за единадесетокласничката се оказват високите тънки токчета. 
"Нося токчета само по поводи, но обувам с дебел ток. Тези бяха 10 см и не можех много да вървя. Страх ме беше да не падна, да не се изложа. Упражнявах се предварително, но като излязох пред много хора, всичко ми беше объркано в главата, притеснявах се още повече, но се справих", обяснява новата Мис Русе.
По време на бляскавата церемония десетте красавици дефилираха в четири кръга
в които освен традиционните бански костюми и спортни облекла представиха две блестящи линии на русенски модни къщи - етноколекцията на Елена Христова и официалните рокли на "Радина-Мария". Момичетата изпълниха и специален танц, чиято хореография обаче леко объркали заради вълнението и притеснението, но това било забелязано единствено от журито. 
Мислех, че ще се притеснявам повече за стъпките в танца, но на модната сцена предизвикателство се оказаха тънките токчета и дефилето, казва новата кралица на красотата на Русе. 
Председател на журито, което оценяваше качествата на десетте красавици, бе Мира Симеонова, "Мис Вселена България 2017".
Короната си новата "Мис Русе" Деница получи от миналогодишната носителка Весела Григорова
Що се отнася до конкуренцията в конкурса красавицата разказва, че и за миг не е усетила между участничките да е имало завист, а дори са си помагали и ще запазят и занапред добри отношения, като ще продължат да излизат заедно. С Деница за Мис Русе 2019 кандидатствала и съученичката й Клаудия Орлинова, която грабна титлата "Лице на Фейсбук", домакин на която бе страницата на "Утро" в социалната мрежа. 
"За мен всички момичета бяха красиви и всички заслужавахме да спечелим. Всяка от нас е победителка, защото всички сме се записали за участие и щом сме се записали, значи в нещо сме добри", категорична е Деница. 
Все още не й е останало време да чете коментари в социалните мрежи, но е твърдо решена, ако има негативни, да приема всичко с усмивка и да не влиза в спорове. 
Най-красивата русенка и нейният брат-близнак Марио са учили до пети клас в Дойче шуле, но след това се насочват към СУ "Възраждане", тъй като живеят в Сандрово и се налага всеки ден да пътуват. 
Когато бяхме втора смяна, свършвахме много късно, не ни оставаше време за учене, а и родителите ни се притесняваха и избрахме училище с едносменен режим, обяснява Деница.
Тя е отлична ученичка и е твърдо решена да продължи да набляга над уроците, за да запази успеха си
След като завърши средното си образование красавицата планира да се насочи към аграрна специалност, за да продължи семейния бизнес. Вероятно тогава с брат й Марио ще поемат по различни пътища, тъй като той има желание да учи във Варна или София. 
Новата Мис Русе е с мечтаните от всяко момиче мерки 84/64/94 и впечатлява с ръста си от 174 см. Занимава се със спорт, като освен фитнес от миналата година тренира и кикбокс заедно с Марио. Деница е вегетарианка и признава, че си позволява да хапва каквото иска, но по-малко. Не спазва режими и диети, защото не може. Освен мерките силно впечатление в новата Мис Русе прави и естествената й коса с дължина 80 см, която поддържа, като не я третира. 
Красивата тийнейджърка споделя, че няма приятел, а сега след конкурса дори да се появят повече ухажори, е категорична, че няма да се поддаде и ще чака правилният човек, който наред с външност трябва да я впечатли с поведение и добро държание.