Състезател от отбора на Тунис на определения като малко световно първенство супертурнир „Дан Колов-Никола Петров“ в Русе, изчезнал още след първия състезателен ден и поел нелегално към Западна Европа.
В петък, на 1 март, 25-годишният Шадли Метлоути се бори с турски съперник в категория до 61 килограма и губи катастрофално с 10:0. Прибира се в хотела, а на следващата сутрин, в събота, треньорът му не го открива и цялата делегация на страната започва вътрешна проверка какво се е случило. 

Става ясно, че никой не е виждал Шадли след излизането му от залата и след като борецът не се появява до обед, подават сигнал в Областната дирекция на МВР и го обявяват за издирване. Полицията започва интензивна работа за намирането му, но до закриване на турнира от Метлоути няма и следа.
Развръзката дойде вчера, когато румънските гранични власти предадоха на русенските си колеги на Дунав мост изчезналия тунизийски борец и той бе задържан в ареста.
По първоначални данни Шадли Метлоути е успял да мине нелегално в Румъния на 1 март през нощта и да се придвижи до границата с Унгария, вероятно с тир, в който е успял да се качи тайно на Дунав мост. Задържането му е станало, докато се опитва да се мушне в друг камион, за да продължи на Запад.
Какво и как точно се е случило ще бъде установено при течащите разпити. Ако Шадли вече има присъда в Румъния за незаконно преминаване на границата, ще бъде екстрадиран под конвой в Тунис. В противен случай ще бъде изправен на съд в Русе, след което ще бъдe изпратен в родината му.