Състезателят от националния отбор по борба на Тунис Шадли Метлоути, който избяга от лагера на тима си и тръгна към Западна Европа по време на супертурнира "Дан Колов-Никола Петров" в Русе, се прибира в родината си с условна присъда и глоба, наложени от Районния съд. 
На 1 март 25-годишният спортист губи катастрофално от турски съперник в категория до 61 килограма с 10:0, прибира се в хотела и никой повече не го вижда. От щаба на Тунис решават да не бързат и подават сигнал за конфузния инцидент едва по обед на следващия ден. 
Издирването на Метлоути приключи на 5 март, когато румънските власти го предадоха на Гранична полиция в Русе. Тунизиецът успял да стигне до Букурещ с такси от Русе, като на граничния пункт показал фалшифицирана италианска лична карта с името Чезаре Мори със своя снимка. От там стигнал с влак до Унгария, но при опит да мине границата с Австрия със същата италианска карта бил заловен от унгарски граничари и предаден на румънските им колеги.
Метлоути разказал, че искал да отиде в Германия, за да се отърве от нищетата в родината му. Планът за бягството бил скроен още в Тунис, там била осигурена и италианската лична карта.
След като бе вкаран в ареста, се разбра, че паспортът му останал в треньора и се наложи да бъде изпратен в Русе по служебен път. Това отне повече от месец и затова Метлоути престоя толкова време зад решетките. 
В момента спортистът е в центъра за настаняване на чужденци в Любимец и до няколко дни ще бъде върнат в родината си с едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок и 300 лева глоба в досието си. Освен това е задължен да плати 124 лева разноски по делото.