Днес от 10 часа ще бъде даден стартът на 57-ия международен турнир по борба "Дан Колов-Никола Петров 2019" в Русе. Официалното откриване с участието на кмета Пламен Стоилов и спортния министър Красен Кралев ще е от 16.30 часа. Входът за трибуните на "Арена Монбат" ще е свободен.
Залата вчера бе истински кошер с прииждащите за регистрация нови групи от цял свят. Оказа, че в Русе са пристигнали още около стотина състезатели извън рамките на официалните заявки, чийто краен срок за подаване бе 14 февруари. Така с борците, треньорските, техническите и други екипи Русе ще посрещне над 700 души.
Голямата атракция в понеделник вечерта бе появата на американските борци, които излязоха за тренировка в "Арена Монбат". В групата бе олимпийският шампион Кайл Снайдер, който за пореден път доказа, че истинските звезди си личат по постиженията, а не по стойките пред медиите и в социалните мрежи. Снайдер поработи скромно и усърдно, без да се прави на голямо величие, каквото всъщност е в борбата. Като цяло янките проведоха тренировката в отлично настроение.
Междувременно стана ясно, че русенският клуб "Юнак" ще запише за участие още една състезателка. Фатме Мандева ще направи дебют за "юнаците" на международен тепих.
С нея русенските представители в турнира стават 10 - Георги Вангелов, Стефан Иванов, Мирослав Киров, Али-Паша Умарпашаев, Ахмед Магамаев, Биляна Дудова, Елица Янкова, Виктория Бобева, Мария Оряшкова.  
Схватките на четирите тепиха в "Арена Монбат" ще бъдат излъчвани на живо от сайта на Световната федерация /UWWW/.