20 000 електромобила годишно ще произвежда бъдещият завод за електромобили на основана та от русенския бизнесмен Росен Даскалов марка „Син Карс“, която вече проби в Европа и по света със суперколата си „SIN R1“. Стартът на новата фабрика е планиран за 2020 година.
Електрическата гама на „Син Карс“, носеща името „L City“, ще бъде представена със свой щанд на Международното автомобилно изложение в Женева от 7 до 17 март. Първият в годишния календар автосалон е и един от най-авторитетните в света, като по традиция събира най-доброто в бранша и е известен с множеството си световни премиери.
Концепцията на „L City“ е да предлага както пътнически, така и товарни градски автомобили, които клиентът може да поръча според своя вкус и нужди. Това се постига чрез модулния тип изграждане на превозните средства, който позволява по-бързо и евтино производство и респективно по-ниски цени. Още едно предимство, което е от особено значение за бизнеса, е възможността изтощената батерия на превозното средство да се подменя бързо и да отива за презареждане, а в това време колата да ползва друга и така колата да е в движение 24 часа, без да се налагат престои.
 Другата голяма новина на щанда на „Син Карс“ в Женева ще бъде новия „SIN R1 650“ определян от компанията като „чудовищен“, без завесата да се повдига повече.