Възпитаникът на русенската школа Огнян Николов ще бъде комендант на международния турнир по борба "Дан Колов-Никола Петров 2019" в Русе. 69-годишният Николов бе вчера в зала "Арена Монбат", за да се включи в организацията на грандиозното състезание. 
"Чака ни огромна работа и безсънни нощи. Никак не е пресилено да се каже, че става въпрос за турнир с мащаба на световно първенство. Вижте само списъка с борци - шампион до шампион! Феновете на този спорт могат само да са доволни, че състезанието ще е в Русе", заяви Николов пред "Утро".
Той е един от шестимата борци, в чиято чест се провежда традиционният турнир "Русенски легенди". И има защо - Огнян Николов е вицеолимпийски шампион от игрите в Мюнхен през 1972 година. Има и европейска титла от първенството в Мадрид през 1974 година. В колекцията му са още сребро и бронз от шампионати на Стария континент в София и Катовице. Носител е и на "Златният пояс на Дан Колов". След края на кариерата си бе треньор в националните отбори, а през последните години има бизнес в София.
Пред служителите от федерацията по борба наистина се задава страшно много работа. Някои от тях са работили почти цялата нощ в понеделник срещу вторник по акредитацията на пристигащите вече състезатели от цял свят. "Утро" видя купища с приготвени баджове. Същото "упражнение" ги чака и през следващите дни. 
16 русенски хотела ще посрещнат борците и придружаващите ги лица. 
За тренировка вчера в "Арена Монбат" дойдоха състезатели от Корея и Монголия, видя "Утро". 
Следобед пък се започна с работата по поставяне на четирите тепиха. 
Както писа "Утро", първите борби при свободен вход ще са на 28 февруари от 10 часа.