Писмо с няколко забележки и препоръки, свързани с ремонтните дейности в квартал "Родина", изпрати до кмета и до "Утро" Валентин Димов. той се надява администрацията да ги вземе под внимание, докато по обектите все още се работи. 
Едно от предложенията на гражданина е контейнерите в близост до недовършената детска площадка пред блок "Брацигово" да бъдат преместени, за да не играят децата около кофите с неприятни миризми. Другите му препоръки са свързани с премахването на две сгради. Едната е неизползваема полусъборена барака между новото кръгово кръстовище и обновената детска градина "Пинокио", която по думите му загрозява района. Другата сграда се намира на ул. "Петрохан". Той настоява също да бъде довършено обновяването на тротоарите по улица "Петрохан" в района от новото кръгово кръстовище до стадион "Дунав", където е оставен един малък неремонтиран участък. Валентин Димов отправя критики и към качеството на ремонтните дейности, като посочва, че има много отлепени тротоарни плочки. Той има забележки и към организацията на движението и по-конретно въведената забрана за ляв завой, която обаче водачите не спазват. Гражданинът отбелязва също, че по ул. "Петрохан" и ул. "Згориград" е въведено двупосочно движение за много малък участък - под 100 метра. 
Валентин Димов не е спестил и похвалите за реализирането на големите инфраструктурни проекти, които промениха облика на квартала. "Наистина това са придобивки, които живеещите в района чакахме десетилетия! Отчуждаването на къщите за тези цели беше извършено през 70-те години на миналия век", подчертава той.