Всички шест от осемте общини в област Русе, където управлява ГЕРБ, се развиват изключително успешно, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който в понеделник вечерта се среща с актива на ГЕРБ в региона в зала "Европа" на Доходното здание.
"Виждате, че тези общини се възползват максимално от европейската солидарност и както можем да констатираме и да кажем на нашите приятели и колеги от БСП, защото аз винаги съм разглеждал депутатите като едни приятели, защото ние трябва да имаме човешки отношения и не трябва да бъдем генератори на това противопоставяне, че когато ГЕРБ управлява, Европа ни чува. Когато ГЕРБ използва и има възможност да реализираме всички тези европейски проекти, го правим благодарение на експертния капацитет, който е изграден във всички общини. Това са общини, които дадоха едно друго развитие на региона, и аз съм убеден, че това ще даде възможност и за много бъдещи инвестиции, които ще позволят на много хора да се реализират тук", заяви Цветанов.
По отношение на листата на ГЕРБ за Европейския парламент, тя трябва да е готова на 31 март. В момента все още вървят номинационните събрания, след което резултатите ще бъдат обобщени в Националния предизборен щаб и ще бъдат представени на Изпълнителната комисия. 
Както "Утро" вече съобщи, русенските номинации за евролистата на ГЕРб са четири - Мария Габриел, Ева Майдел, Андрей Новаков и русенката Ренета Шипкова.
На 7 април ще бъде обявен слоганът на ГЕРБ за предстоящата европейска кампания, а на 14 април ще бъде представена платформата на партията за евроизборите.