С 9 първи, 2 втори и едно трето място се завърнаха от националния танцов шампионат „Утринна звезда“ в София момичетата и момчетата от специалност „Класически танц“ на Националното училище по изкуствата „Проф.В.Стоянов“. 
В категория „Класически танц“ първите места бяха присъдени за соловите изпълнения на Ива Петрова, за дуета на Ива Петрова и Алена Герджикова, за малка група с танца валс и за формация. В същата категория второ място получиха солото на Алена Герджикова и танцът „Ноктюрно“ - малка група. 
В категория „Неокласика“ първото място отново бе за Алена Герджикова, а при характерните танци първото място бе дадено на русенци за малка група. В категорията „Модерн. Джаз“ първите места взеха Калина Колева и танц за малка група. Трето място в същата категория бе дадено за формация. В категория „Танцово шоу“ русенци отново се класираха първи като формация с танците „Настроение“ и „Море“. 
Към купите, грамотите и медалите за НУИ се прибави и покана за участие в международния творчески лагер „Бъдещи звезди“ в Банско.