Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до роднините и близките на Красимир Узунов - създател на Информационна агенция „Фокус“, автор на книги и задълбочени публикации по проблемите на Западните Балкани, националната сигурност и българската военна история. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

„Напусна ни един голям човек и родолюбец, който посвети живота си на България като офицер от Българската армия, а впоследствие като журналист, писател, общественик“, пише държавният глава.

Румен Радев отбелязва, че създадените от Красимир Узунов информационна агенция и верига от радиостанции са се превърнали не само в синоним на обективна информация, но имат съществен принос и за патриотичното възпитание и отстояването на българщината сред сънародниците ни зад граница.

„Патриотичното дело на Красимир Узунов ще бъде помнено, защото то в пълна степен бе олицетворявано от думите на легендарния командир и педагог полковник Борис Дрангов: „Животът не се мери по дължина, а по съдържание“, пише Румен Радев в съболезнователния адрес.