Директорът на русенската балетна трупа Румен Рашев е освободен от вчера, научи „Утро“. Пак вчера за временен шеф е назначена младата балерина Зорница Петрова. Освен че е талантлива балерина, 25-годишната русенка е завършила маркетинг в Русенския университет и от нея се очаква творчески подход и нестандартни решения, които да напълнят залата на балетните спектакли. 
Това очаквало ръководството и от Румен Рашев, но за съжаление балетните постановки така и не направиха очакваната „революция“ и не се радват на пълни салони. Вероятно това е причината за раздялата на Русенската опера с един от най-талантливите български танцьори, който в последните близо 30 години живееше и работеше във Венецуела.
Впрочем, преди седмица той сподели в предаване по Би Ти Ви своето мнение за управлението на Николас Мадуро и за това как живеят венецуелците: „Хората във Венецуела не живеят, стараят се да оживеят. Венецуела няма светло бъдеще. Няма никаква храна, няма никаква медицина“. 
Интервюто стана повод да плъзнат подозрения, че именно то е причината за отстраняването на Рашев от директорската длъжност в операта.
Няма никакъв политически елемент, става въпрос единствено и най-вече за разминавания в професионалните очаквания, увериха от операта.