"Казах го неведнъж, ще го кажа за последен път - напролет "Дунав" ще има отбор, твърде различен като облик в сравнение с есента", заяви на пресконференция вчера старши треньорът на русенския отбор Людмил Киров.
Утре неговите футболисти ще открият пролетната кампания в Първа лига с гостуване на "Етър" във Велико Търново. Мачът ще започне в 12.30 часа. В подготовка за двубоя тимът ще тренира днес в Русе, а към 17 часа ще тръгне към старопрестолния град. 
"Изрично искам да благодаря на клубното ръководство за разбирането по привличане на новите играчи. Всички хора, които исках да имам, са вече при нас", каза Киров.
Той допълни, че към момента "Дунав" разполага с общо 20 футболисти. След днешната тренировка щяла да бъде определена групата за мача с "виолетовите".
"Извън сметките ни е само контузеният Илия Мунин. Георги Динков води вече нормална подготовка, но не е готов 100 процента. До последно ще решаваме кой да партнира на Петър Патев в центъра на защитата", обясни старши треньорът.
Той нарече "Етър" "респектираш отбор с респектиращ наставник, какъвто е Красимир Балъков".
"Ще ни бъде много трудно, но, уверявам ви, и на съперника ни няма да му е леко. Казвам го, защото съм наясно с амбицията на нашите футболисти. Няма го онова примирение от есента. Всички са готови да се борят за точки. Дано да имаме и малко късмет", завърши Киров.