Наша грижа е да подкрепим талантливите и трудолюбивите деца, за да може всеки нешлифован бисер да се превърне в скъпоценен камък. Това каза вчера кметът Пламен Стоилов в обръщението си към талантливите русенски деца, които са носители на призови места от национални и международни състезания и конкурси и които носят славата на Русе далеч зад пределите на страната. 
203 ученици от различни класове и училища вчера получиха грамоти за своите успехи в областта на културата, изкуствата, спорта, науката. Кметът благодари на техните учители и родители и посочи: „Тази церемония ми е осма вече и се радвам, като виждам, че има деца, които продължавам да награждавам всяка година - значи това са деца, които работят последователно и целеустремено. Това са нашите надежди“. 
19 русенчета, които са спечелили първи места в различни форуми, са наградени с едногодишни стипендии в размер на 135 лева месечно. Останалите 184 деца, завоювали отличия, получават допълнително материално стимулиране, като цялата сума възлиза на 14 280 лева. 
Да поздравят талантите дойдоха и председателят на общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор.проф.Христо Белоев и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Всички деца си направиха обща снимка с кмета Пламен Стоилов.