Звездите на световната борба от САЩ Джордън Бароуз и Кайл Снайдер ще са сред участниците на международния турнир „Дан Колов-Никола Петров“, домакин на който от 28 февруари ще е Русе. 
Майсторът в свбодния стил Бароуз е олимпийски и световен шампион, а Снайдер спечели сензационно златото на игрите в Рио. Тогава той победи руснака Абдулрашид Садулаев. Садулаев взе реванш на световното в Будапеща през миналата година.
„Участието на американците е сигурно 99 процента. За съжаление до този момент липсва потвърждение, че Садулаев ще се бори в Русе. Но да изчакаме“, каза пред „Утро“ членът на УС на българската федерация по борба Стефан Николов.
Крайният срок за подаване на заявки за участие изтича днес.
Според заявките към вчерашна дата на тепиха в „Арена Монбат“ ще излязат над 350 състезатели в свободната, класическата и женската борба. С придружаващите лица - съдии, треньори и технически апарат, в Русе ще пристигнат над 600 души. Затова и зрее лека въпросителна дали хотелската база в нашия град ще може да посрещне толкова много хора. Повече от хотелските стаи са резервирани отпреди десетина дни.   
Русенският клуб „Юнак“ ще участва с петима състезатели - Георги Вангелов, Стефан Иванов, Мирослав Киров, Ахмед Магамаев и Али-Паша Умарпашаев. Дагестанецът Ахмед Батаев, спечелил наскоро титлата на държавното първенство в Сливен, няма да се бори, тъй като все още правата му са в процес на уреждане с ръководителите на руската федерация.