Женският отбор по свободна борба на „Юнак“ /Русе/ попълни редиците си с три нови състезателки - Сезен Белберова, Фатме Мандева и Даяна Иванова. С тим, който има в редиците си вицесветовната шампионка и златна медалистка от европейското първенство, с бронзовата медалистка от олимпиийските игри в Рио Елица Янкова и с опитната Джанан Манолова русенки се очертават като фаворити за поредната отборна държавна титла. Те я спечелиха през 2018 година във финал срещу „Левски“, където работи националният селекционер Петър Касабов.    
Сезен е родена на 25 октомври 1999 година в Разград. Израснала е в Езерче, учи после в Спортното училище на Русе до сегашната звезда на българската борба Тайбе Юсеин. После преминава в „Рилски спортист“ /Самоков/, а през последните години се бори с трикото на „Левски“.
И Фатме Мандева идва от „Левски“. Тя е родена на 9 декември 1997 година. Като дете живее в село Блатска /до Хаджидимово/. Нейният брат Ибрахим Мандев е един от добрите български състезатели в смесените бойни изкуства. 
Даяна Иванова е възпитаничка на „Берое“ /Стара Загора/. Родена е на 23 юли 1993 година. Баща й - бившият борец Стойчо Иванов, е треньор в старозагорския клуб. 
И трите момичета печелят редовно медали от държавните първенства. Сезен и Фатме имат и международен опит като участнички на европейски първенства при кадетките и девойките. 
Те ще се борят на международния турнир „Дан Колов“, който ще започне на 28 февруари в Русе. 
Както писа „Утро“, към мъжкия тим пък на „Юнак“ се присъединиха чеченецът Али Умарпашаев и дагестанецът Ахмед Магамаев.