Директорът на Университетска болница „Канев“ доц.Александър Парашкевов е новият посланик на България в Пакистан, стана ясно вчера, след като президентът Румен Радев подписа дълго бавените в президентството дипломатически назначения. Според кулоарна информация доц.Парашкевов, който има зад гърба си впечатляваща кариера като военен лекар, е личен избор на държавния глава.
Това е ново предизвикателство за мен, което тепърва ще усетя. Убеден съм, че ще се справя - бил съм на много мисии зад граница и знам какво е да се служи на държавата, а дипломатическата служба е точно това, коментира пред „Утро“ доц.Парашкевов. Като военен лекар полковникът от ВМА е работил във военните ни мисии в Босна и Херцеговина, Афганистан, Ирак и има водеща роля в хуманитарната подкрепа, която страната ни оказва на Хаити след опустошителния трус в началото на 2010 година.
Въпреки назначението доц.Парашкевов ще остане в Русе още два месеца, преди да отпътува за Исламабад. Очаква се до края на този период официално да бъде обявен приемникът му начело на най-голямата русенска болница.