Всички знаци по "Църковна независимост" са обърнати с гърба към улицата и това ни обърква тотално, сигнализира вчера в "Утро" живеещият срещу пицария "Рома" Петър Минков. Според него това е недомислица на строителите, които са ремонтирали тротоарите, която всекидневно създава риск от катастрофи.
Знаците за еднопосочно движение и пресичане на път с предимство действително са обърнати с гърбовете към улицата, което е валидно и за успоредната "Райко Даскалов", установи журналистическа проверка. 
Причината за това бе обяснена от общината.
Предвидено е движението на автомобили по "Църковна независимост" да бъде обърнато от Съдебната палата към ул."Придунавски булевард", а не както беше досега от кея към съда. Това ще стане през пролетта и затова с ремонта на тротоарите са поставени и новите знаци, които обаче още са невалидни и затова са обърнати с гръб към улицата. Същото се отнася и за "Райко Даскалов", където движението  ще се осъществява от кръстовището при хотел "Рига" към паркинга на Съдебната палата.
Тази рязка промяна на движението по двете улици, с което хората са свикнали от много години, вероятно ще предизвиква напрежение в началото, докато шофьорите се адаптират към новата организация.