Пенсионер с висше образование също се поддал на изкушението да се почерпи с няколко чашки, след което да седне да кара автомобила си. Затова, въпреки богатия си жизнен опит и добра репутация, той получи присъда досущ като на младите безразсъдни шофьори.
С.Г. е спрян за проверка от пътните полицаи на 10 август. Те се усъмнили в състоянието на водача на „Форд Фиеста“ и решили да го изпробват дали не шофира под въздействието на алкохол. Опасенията им се оказали основателни - тестът отчел 1.77 промила. 
За престъпно високата концентрация на алкохол зад волана пенсионерът стигна до съд. По-малко от 20 дни след залавянето му в издънка, той предпочете да направи пълни самопризнания за прегрешението и да сключи сделка с прокуратурата какво наказание да изтърпи. Така той доброволно се съгласи да бъде осъден на половин година условно с 3-годишен изпитателен срок, да плати 200 лева глоба и да стои 1 година с отнета шофьорска книжка. Съдът прецени, че договорената присъда е справедлива и окончателно я одобри.